Nyd en smuk sejltur ud gennem Københavns Havn

Den lille færge sejler fra Nyhavn ud for nr. 71, og turen tager ca. 30 minutter. Baren er naturligvis altid åben ombord, men book velkomstdrinks, forplejning mm. på forhånd her.

Oplev historiens vingesus på det gamle Middelgrundsfort, når du stiger i land på Ungdomsøen, et ægte søfort fra 1894. På øen kan du gå en tur og nyde den flotte udsigt til København – eller gå på opdagelse indeni det gamle søfort. Her kan du blive klogere på fortets historie i nogle af de rum, der er ført tilbage til original stand. Man kan også deltage i et af de planlagte arrangementer eller aktiviteter, eller bare tage ud og smage på, hvad øen ellers byder på.

I 2015 overtog spejderbevægelsen Middelgrundsfortet, med en vision om at omdanne fortet til en ungdomsø. Ungdomsøens ambition er at skabe rammer, der gør det muligt for landets unge at skabe de næste generationers vigtigste samfundsbevægelse. 

August 2019 blev Ungdomsøen klar efter en gennemgribende renovering, og er nu åbnet for offentligheden.

Ungdomsøen er drevet af unge, og til unge – men alle er velkomne til at tage en tur ud på det gamle søfort, og opleve den historiske stemning eller de sprudlende events på øen.

Læs mere om øen på ungdomsoen.dk • Vi sejler ikke på mandage og anbefaler altid billetbestilling, da vi forbeholder os ret til at aflyse/indstille sejlads hvis ikke der er nogen bookinger.
 • Vi bruger ikke fysiske billetter, men medbring gerne din bekræftelse. Overskydende billetter sælges på kajen ved ombordstigning.
 • Vi tager forbehold for vejret, ændringer, fejl, prisstigninger og udsolgte produkter. Ved aflysning fra rederiets side flytter vi turen til en anden dag eller returnerer det betalte beløb.
 • Tag gerne barnevogn og klapvogn med ombord,disse placeres på skibets fordæk under sejladsen. Hunde er velkomne på dækket.
 • OBS! Egen forplejning må ikke nydes ombord. Se hvad vi kan tilbyde af forplejning ombord.
 • Middelgrundsfortet er bygget på 6 meter vand, på det sted hvor Kongedybet og Hollænderdybet mødes i nord. De to andre søforter, som skulle beskytte København mod angreb fra søsiden, var Trekroner Fort og Flakfortet. Middelgrundsfortet blev nedlagt som søfort i 1962.
 • Middelgrundsfortet er verdens største kunstigt anlagte ø, som ikke er landfast.
 • Fortet er et unikt stykke danmarkshistorie, som tager sin begyndelse ved udgravningen af Københavns havn i slutningen af 1800-tallet. Siden har fortet været et berømt besøgsted med sin fantastiske placering midt i i Øresund.
 • 2015 overtog spejderbevægelsen Middelgrundsfortet, med en vision om at omdanne Middelgrundsfortet til en ungdomsø.
 • Ungdomsøen skal fungere som en vild aktivitetsplatform og et udviklingscenter for hele Danmarks ungdom – en ø, hvor alle landets unge får mulighed for at arrangere vilde events, deltage i engagerende kurser og møde nye venner.
 • Fortet er fra 2015-2019 blevet gennemgribende istandsat og er nu igen åben for offentligheden.