Skøn svensk idyl, kun en sejltur væk…  

Nyd en ekstraordinær oplevelse på Hven med kollegaer, venner, familie eller din forening. Lad årets firmaudflugt foregå på Hven, eller hold sølvbryllup med en tur til Hven for familie og venner.

Den dejlige svenske ø ligger midt i Øresund. Nyd en dag eller flere med Tycho Brahe, gule cykler, whiskydestilleri, durummel, kunst og imponerende natur. Besøg kunstgalleriet på den gamle gård Marielund med den smukke tilhørende skulpturpark, der gemmer kunstneriske og unikke værker eller tag en tur på stranden. Mulighederne er uendelige, og den svenske ø er bestemt et besøg værd!

Kontakt os, så sammensætter vi en perfekt dag på øen!


Sundbusserne sejler rutefart til Hven, book på visithven.dk


  • Sejltiden fra Nyhavn til Hven er ca. 1 time og 45 min.
  • Danske penge kan bruges på øen, forvent ikke nogen kurs. De fleste steder modtager visakort etc.
  • Teglværker og landbrug prægede industrien på øen gennem mange år, men idag er øens vigtigste indtægtskilde turisme.
  • Idag er der ca. 365 faste beboere på øen. 
  • Hven måler ca. 4,5 km x 7,5 km og rejser sig op af havet med imponerede kystskråninger kaldet ‘Backafallen’.
  • Hven er kendt for den danske videnskabsmand Tycho Brahe.
  • Hven var på danske hænder, men blev Svensk i 1658, hvor vi byttede Hven mod Bornholm.

Hven byder på en lang række fantatiske seværdigheder…her i blandt kan nævnes:

  • Besøg det moderne Tycho Brahe museum i det fine kirkerum der viser alt om Tychos liv og familie på øen. Mærk historiens vingesus på museet, som er indrettet i den nu nedlagte kirke, midt på øen. Det fine lysindfald i den gamle kirke sammen med de moderne multimedieudstillinger giver en helt særlig oplevelse. Den omkransende renæssancehave er et helt kapitel i sig selv, for slet ikke at nævne Stjerneborg, det underjordiske observatorium. Læs mere på museets hjemmeside.
  • Det er en helt igennem ekstraordinær oplevelse at komme på rundvisning på Hvens eget whiskydestilleriet; Spirit of Hven, Backafallsbyn. På denne lille fine ø finder man et destilleri i verdensklasse, intet mindre. Hør historien om rejsen fra ide til virkelighed. Se destilleringen, produktionen, forsøgene med musik… ja faktisk forsøger man sig med musik til whiskyen mens den lagrer – helt frem til de fantastiske eftertragtede dråber. Deltag i en prøvesmagning og lad dig imponere, ikke mindst over destilleriets egne produkter som tæller både whisky, gin, vodka og forskellige aquavitter. Flere er økologiske og fælles for dem alle, er at de smager fantastisk. Læs mere på destilleriets hjemmeside.