Askespredning på Øresund

Sig det sidste farvel til søs - en stille, smuk og værdig måde at tage afsked med sin kære på.
 

Mangler du et skib til at sende din kære på sin sidste rejse? Askespredning til søs er idag manges ønske for det sidste hvilested. Vi sætter gerne kurs mod Øresund for at opfylde den sidste vilje, og arrangerer en smuk og værdig afsked for de pårørende.
 

Ved leje af eget skib kontakt kontoret for et tilbud. Prisen afhænger af hvor mange timer I ønsker, hvilket skib I ønsker og evt hvilken havn I skal til og fra. Eventuel forplejning ombord aftales og tilkommer prisen for sejladsen.
 

I sommersæsonen, og ved mindre grupper, kan askespredning arrangeres fra vores færgesejlads til og fra enten Flakfortet eller Hven. Kontakt kontoret som kan anbefale jer en passende afgang.


I forbindelse med askespredning arrangeres gerne gravøl, kaffe og kage eller anden forplejning efter ønske.

 

Regler for askespredning:

Den afdødes aske kan brlive spredt over åbent hav, hvis afdøde skriftligt har tilkendegivet et ønske om det.
 

Askespredningen skal foregå ude på vandet over åbent hav med en vis afstand til kyst. Det er de efterladte, som skal sørge for at få asken spredt, og spredningen af asken skal foregå på en måde, der ikke vækker opsigt. Det er ikke tilladt at sænke urnen med aske i havet.


Den bestemmelse, som vedrører spredning af aske over åbent hav, findes i begravelseslovens § 3, stk. 3. Mere information findes på Kirkeministeriet.


{{amount}}